Mucize diyet!

Mucize diyet!



Devlet İstatistik Enstitüsü  aylık diyet/kilo oranlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre SİDE (Sibel Can diyeti) 1.4 oranında artarken TÜFE 0.4 oranında geriledi. Ortaya çıkan sonuçlardan sonra basına bir açıklama yapan Sibel Can “rakamların hanımları korkutmamasını, sene sonu hedefi olan 49 kiloyu tutturacaklarını” söyledi.

Bu yaz tüm gözler üstümüzde olsun istiyoruz di mi? Gerçi bu konuya Agabey! yazısında dikkat çekmiştik. Ama son zamanlarda görüyorum ki kızlarımızın gerçekten fazla kilolarla başı dertte. Göbekler kat olmaya, basenler yol olmaya başlamış. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu düşünerek bi diyet programı hazırladım. Sonuçlar çok çarpıcı, resimde görebilirsiniz. Hadi ama!

  İnsanın alıştığı şeylerin yerini ani bir biçimde başka değerler aldığında bocalaması ve saçmalaması doğaldır. Mesela siz doğduğunuzdan itibaren dünyanın tepsi şeklinde olduğunu öğrenmiş ve bunu kabul etmişken birgün biri çıkıp “dünya yuvarlak ve güneşin etrafında dönüyor!” derse onu yakmak istemeniz, geçirdiğimiz şok dolayısıyla makul karşılanabilir :) Tıpkı bunun gibi “can boğazdan gelir”, “ye tosunum ye” ritüelleri ile büyümüş bir topluma birden sağlıklı yaşam ve dengeli beslenmeden bahsetmek ufak çaplı bir kültür şoku yaratacaktır.

  Beslenme uzmanlığı (ya da diyetisyenlik diyelim) A.B.D. gibi obez ülkelerde oldukça popüler ve getirisi yüksek bir iş. Kitaplar, yayınlar, şunlar, bunlar derken sadece diyet listeleri yayınlayarak milyoner olanlar var. Tabi hem A.B.D.’de yayılan her akımın (ne yazık ki) bizde de yankı bulması hem de işin rantının açıkça ortada olması sebebiyle, ülkemizde de hemen her TV kanalında, gazetede, dergide, bakkallarda ve marketlerde (!) sağlıklı yaşam uzmanları türedi. Ve bununla birlikte onların çizdiği çerçeve dahilinde yaşamak isteyenler. Şimdi herkeste bir liste, eline kalori cetvelini alan ortaya yeni bir diyet çıkarıyor. Basının sevdiği tabirle söylemek gerekirse ortada bir “diyet terörü” var sayın seyirciler!



Cin Ali Diyeti


Sabah: 
3 adet zeytin çekirdeğini iyice emin.
Sofradaki kırıntıları serçe parmağınıza yapıştırıp yiyebilirsiniz.
Öğlen:
2 kaşık, oda sıcaklığında düğün çorbası.
5 nefes haşlanmış patates buharı.
Salata suyuna biriki dil darbesi.
Akşam:
Haşlanmış kereviz suyuna banılmış bir lokma ekmek.
Yanında pilav tenceresine batırılmış kaşığı yalayabilirsiniz.

(yazı, absürd, ahkam)

0 yorum: